2014-10-03 14:28:21• hírek • Szatmár.ro

Hétfőn Szatmárnémetiben koncertezik Bródy János

Október 6-án a Dinu Lipatti Filharmóniában lép fel önálló műsorával a legendás magyarországi zenész.

Kiáll egyszálmagában a színpadra és énekel, gitározik. A dalok betöltik a teret, a szíveket, szárnyalnak velünk - hosszú évek óta. Dalai hallatán mosoly bújik elő a nagymamák-nagytaták arcán, dalra fakadnak az anyukák és apukák a gyermekek pedig már őt tartják példaképüknek. Dalai a szabadságvágyról, szerelemről, az igazságtalanságról, a szeretet hiányáról, a dolgok szépségéről, a világ ezerarcúságáról szólnak.

Ugyanakkor róla, legtöbb ember számára a humor, az irónia kifejezések is eszébe jutnak. Ő, Bródy János, Kossuth-díjas énekes-zeneszerző-előadóművész, aki több mint 49 éve aktív kedvence minden nemzedéknek, akit a magyar nyelven írt beatzene "atyjának" is szoktak nevezni. Titka talán az, hogy a legjellegzetesebb Bródy-dalok mindig rejtettek a felszín alatt valami mélyebb mondanivalót. Nem annyira mélyen, hogy ne értette volna mindenki, de azért ahhoz elég mélyen, hogy ne legyen teljesen nyilvánvaló.

Bródy János október 6-án, hétfőn, 19 órai kezdettel a szatmárnémeti Városi Filharmónia termében koncertezik. Műsorában bizonyára legnagyobb „slágerei„ mellett megismerhetjük legújabb lemezének, az Illés szekerén című albumának néhány dalát is. A jegyek ára 25 lej és elővételben a Filharmónia és a Színház pénztáránál (tel.: 0752-019.554, 0261-712.106) árusítják, valamint előadás előtt a helyszínen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: